Snart…?r det jul!

Inte kommer mammor bort s?d?r utan vidare, sa lilla My. De finns nog kvar i n?n knut bara man tittar efter. Ur Pappan och havet s.151

Andra advent f?rbi och vi ?r en slottsbal, nya muminavsnitt (yes! “nya” finns allts? p? yle areena) och n?gra bastubad rikare. Just s?d?r riktigt sk?nt avslappnande man kan f? till det med regnet utanf?r och v?rmen innanf?r.

Men….det m?ste betyda att julen n?rmar sig med stormsteg… konstigt att jag ?nd? bara kan beh?lla lugnet, fast jag vet att b?de jullimpor, jull?dor, pepparkakor osv ?r ogjorda. Visst n?gra g?nger har vi ju gjort pepparkakor redan (och pepparkakshus st?r f?rdiga) men nu ska det ?nnu en sats till skolans julfest. Inte tar jag heller n?gon st?rre stress med julklapparna, killarnas har jag v?l p? grej..men v?nta, vi har visst en liten dotter med. N?ja. Hon ?r lyckligt omedveten om v?rt kapitalistiska samh?lle so far, s? d?r beh?vs nog inte n?t annat ?n n?t kl?desplagg (ev.)

Mest ?lskar jag ju att fixa julklapparna sj?lv. Det jag kan. Det betyder p? n?t vis mest om man kan (utan att beh?va bidra till v?r klimatf?rst?ring) f? till n?t fint. M?la n?gon fin tavla till n?gon (av n?t husdjur eller n?t) , ge bort lite hemmagjorda tv?lar, skapa n?t smycke i b?sta sterling silver….om inte det vore f?r att allting av just det kr?ver ett gediget planerande f?r att bli till n?got (tar tid)… s? d?r g?r ju bort en del d? eftersom jag inte f?tt ?ndan ur vagnen innan..

Ja, tja, nu blir det jul i ?r ?nd?. Sa just ?t mannen att jag egentligen nog ?r f?r att pynta allt nu innan jul (dvs lobbar jag lite f?r att f? ta in granen sm?ningom…) och f? ha julst?mning innan jul ist?llet f?r efter. Sen vill man ju bara klacka ut granen illa kvickt och se mot vintriga tider och sen sm?ningom en p?sk. S? liksom jul.. innan jul, om jag f?r best?mma.

Sessan v?xer s? det knakar hon ?r snart l?ng som en flaggst?ng..med sina 66,67 cm..smakar p? fast f?da g?r hon dagligen och det g?r ju s?d?r. Mammas br?st ?r ju d?r annars 24/7 s? varf?r bother liksom med annat..

Vad g?llande Westerg?rds utveckling s? skissar jag b?st jag hinner… och fram f?ds nya ide?r. Nu har vi t?nkt som s? att snickarboden ska bli reception (som jag redan sa i tidigare inl?gg) /g?rdsbutik. Dvs ska d?r finnas b?de ?gg, tv?l och ev. smycken, och liten g?rdsbutik (h?rna) med glass, l?sk och frukost tillbeh?r. F?r ibland kommer det g?ster till v?r ? som missat att handla morgonm?l, och d? kan det ju vara bra om det n?dv?ndigaste finns tillg?ngligt. Om vi inte ska fixa med frukostkorgar…det ?r ocks? en id? som ligger och mognar. N?ja, men processen d?r ?r den att snickarboden nu h?ller p? att st?das upp och del vis t?mmas p? on?digt br?te. Det ska bli just den charmiga lilla bod som jag ser framf?r mej, d?r man kan l?sa ut sina nycklar till husen. H?r snackar jag stora nycklar, ni vet s?na d?r, Pettson-Findus nycklar. F?r det ?r s?na som g?ller till 2 av 3 stugor. Men ?ven flytv?star och annat som g?sterna kan beh?va l?na ska finnas tillg?ngligt just h?r. Ha en fin m?ndag allihop!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *