Undrens tid ?r inte f?rbi

Vid varje steg trollet tog fl?g skuggorna upp och dansade f?r honom ?ver v?ggarna. Det var f?r vackert f?r att kunna vara skr?mmande. Ur Pappan och havet s.76

F?rsta advent. Det fina med stillhet och ro ?r att man f?r uppleva under. Det fick jag g?ra denna advent n?r jag var med konfirmanden (kan man kalla honom s?? Fast han inte konfirmerats ?n..? Hmm) och hans mofa till kyrkan h?r p? ?n. Pl?tsligt n?r pr?sten pratar om palmbladen folk br?t (han pratade om symboliken att man ?r olika, man tager vad man haver) ser vi bakom honom p? v?ggen solens str?lar som tittar in och bildar ett klart bladm?nster. D?r bakom lyste allts? “bladet” upp som han talade om, n?r han sedan gick vidare och bytte ?mne byttes det till vanligt f?nsterreflektion. H?ftigt! ?

Det som ocks? ?r h?ftigt ?r att jag inser att fast sommaren ?r slut s? forts?tter arbetet p? g?rden. Det m?ste det liksom g?ra om vi ska f? klart allt vi t?nkt till n?sta s?song…. Just nu ?r vi i lag?rden/stallet och d?r ska en ?verv?ning ta plats, f?nster s?ttas in, h?ngbr?den och ribbor m?las. Ett vindskydd till h?starna me ordentliga stockar som b?r upp det ska byggas och det h?ftiga h?r ?r att jag f?r utlopp f?r min kreativitet, lite som att m?la ett konstverk. Fixa fint med vita detaljer…(thanks pinterest) 😉 (s?tter upp b?ttre bild sen d? det ?r klart, n?r jag m?lat klart 😉 )

Annars ?r jag lite som en urvriden disktrasa. F?rra veckan var h?r hemma sjuka barn om vartannat och det fortsatte ?nnu ig?r. Men idag bara jag och lilla Belle igen. ?S? nu ska jag se till s? jag hinner pynta f?rdigt g?rden (har ?nnu inte hunnit laga julkransar), h?nga upp den sista julbelysningen…kanske m?la lite till p? tavlan. Tavlan har ofrivilligt dragit ut p? tiden med att bli klar.. just pga av sega flunssor, men nu ser jag ljuset i tunneln. Denna vecka…(om jag skriver ut det nu, s? m?ste jag se till s? den bli blir klar =sj?lvpress) s? kunde jag leverera den n?sta vecka. F?r bli ett helt nytt inl?gg om hur en tavla tar form. Det tar tid..och det beh?vs tid f?r att den ska mogna.

Ett annat under ?r att folk verkligen ?r v?ldigt omt?nksamma! Ig?r kom grannfrun t?gandes med flytv?st, ridhj?lmar, ridv?st, byxor etc och h?r om veckan kom en annan ?bo sl?pande med en gammal butiksdisk! ? Tack, tack sn?lla, alla fina m?nniskor! Dessa kommer ju s?v?l till pass p? denna g?rd med tanke p? b?tutflykter och ridturer som erbjuds. F?r att inte tala om den fina, gamla disken som h?rstammar fr?n en kaptensg?rd med butik. S? nu har jag redan b?rjat inreda snickarboden i mitt huvud 😉 d?r det ska blir v?r fina “respa” (=reception) haha! “G?rdshotellet” tar form…. (vrider sig av skratt) Nej, det g?r jag inte. Det ?r inget g?rdshotell f?rst?s. Utan en sm?djursg?rd med ?vernattning…? Hm. Vet inte riktigt vad man ska kalla det hela…

T?nker att om jag n?gong?ng sku f? lite tid (blir efter att tavlan ?r klar) s? ska jag igen s?tta ig?ng och producera lite i silver. Det ligger h?r hemma nu, sterling silvret, som v?ntar p? omarbetning och f?rvandling till diverse smycken. Det skulle ju redan ha skett ifjol vintras….efter min silverkurs. Men d?r i snickarboden kan jag se framf?r mej….f?rskinn, gamla stora nycklar till uthyrningshusen i en s?dan fin gammal tr?hylla med sm? hyllplan, en glasvitrin med fina silversmycken p? den l?nga disken..

S? d?r ja. D? har jag h?vt ur mej det med. (Sj?lvpress, var ordet ja).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *