Varf?r flyttade vi nu igen bort fr?n solen..

Vad du kan! Ropade Sniff beundrande. S? m?nga fula ord! Ur kometen kommer s.75

Efter fula ord kommer tr?ttheten. Oj,oj vad denna dag inte b?rjade bra. Hur g?r inte min tidsoptimism att bota? Alltid s?tter jag klockan f?rsent och det slutar med att alla rusar runt “skynda, skynda…ni vill inte bli sena till skoltaxin…” Jag r?nner ut till stallet i morgonrock (grannarna m?ste ha roligt vid det h?r laget n?r de d? ? d? skymtar n?gon i morgonrock med h?ret p? ?nda st? och riva ensilage ur balen bakom stallet). N?r jag v?l landar vid k?ksbordet inser jag att den minsta inte vaknat och det river i hj?rtat att beh?va v?cka henne f?r att ta storebror till dagis. Tanken sl?r mej. Kanske blir han hemma idag och killar…men sen igen k?nner jag (har onda aningar) om att dagen inte kommer att bli riktigt lyckad alls, s? sent om sider messar jag farfar om han har tid att ta lillemannen till dagis (tack sn?lla farfar!). Lillebror har alldeles f?r mycket energi idag f?r sin tr?tta mor..

Ja, eller det hela b?rjar redan inatt d? larmet tjuter om att mellanbror ?r l?g i blodsocker och jag ?r uppe och fixar med det, av mitt spring s? vaknar lill-igeln (som ligger fast i mej hela natten) och ?r inte n?jd innan hon f?r ett br?st i munnen detta upprepas ggr tre. S? visste liksom redan l?ngt innan morgonrodnad hur denna dag kommer att bli. Dagen st?r f?r ?terh?mtning och jag ?r innerligt glad att jag slipper stallfix idag (d? det inte ?r min tur, f?rdelen d?r med att ha andras h?star). S? nu har det g?tt m?nga timmar p? halvl?ga i soffan med hund och baby.

Elden sprakar i k?ksspisen och torktumlaren g?r medan huvudv?rken g?r sig p?mind. Kl. 14 fick jag f?rsta muggen kaffe bryggt ?t mej ungef?r samma tid jag fick diskmaskinen t?md…s? h?r g?s det p? “sex timmar f?rsent mode”. ? tur ?r det v?l att farmor och farfar sn?llt st?ller upp n?r allt brakar s?d?r varannan vecka och b?de f?r och h?mtar lilleman. D? jag g?r runt som en zombie i pyjamasbyxor lite halvt skelande. Det ?r dessa dagar man har extra tid f?r att scrolla p? telefonen och l?ser s?nt man inte ska l?sa. Man ser bara alla andra framg?ngsrika m?nniskor som har tusen j?rn i elden och man kan inte l?ta bli att avundas deras energiniv?! T?nk att orka leverera dag efter dag hundra procent, jag som g?r p? var tredje dagars cykler typ…men allts? man ska inte f?rringa s?mnbrist. Det f?rst?r det mesta.

? i min tysthet b?var jag f?r den v?rdagen d? vi hoppligen f?r till?kning bland killingarna och n?gonslags ny rutin ska till med mj?lkning…hur sjutton? (Fast gl?djen ?r f?rst?s st?rre ?n r?dslan).

F?r bara hoppas lillasyster d? sover hela n?tter… har t?nkt redan n?gon dag att vi m?ste b?rja med kv?llsgr?t till henne s? hon f?r lite b?ttre n?tter..och kanske kunde jag b?rja laga mej i s?ng lite innan 24… Nu ska jag bara vilja dra bort rullgardinen som presenterar detta skit m?rker och m?tas av en str?lande sol d?r ute….varf?r flyttade vi nu igen hem fr?n solen?? ?h.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *