Blodsocker..3,7….2,7….2,2….

“Tredje dagen fr?n det d?da…” nu kom energin tillbaka d? igen. ?var mej att sitta ner p? min rumpa nu och d? (? d? blir det oftast ett blogginl?gg). ? nu inser jag att vi skaffat en tick-tick klocka intill matsalsm?blemanget….t?nk att jag aldrig m?rkte det i Spanien (k?ptes d?r). Det betyder att allt ?r mycket stilla nu. Mitt p? dagen. Lugnt och sk?nt. Jag h?r. Jag finns. Har ?ntligen kommit lite fram?t p? tavlan ocks?. Det tar tid. Det vet kunden. Det var under de premisserna jag lovade leverera. Belle i f?rsta rum. Sedan jobb, n?r det finns tid, och tur ?r ju det att hon sover l?nga pass…

Enda g?ngen man riktigt kan slappna av ?r n?r man har mellan killen i skolan.. d? vet jag att han sk?ts om. Annat var det ig?r kv?ll.. Han ?r ju samtidigt elva ?r och borde sakteligen kunna ta lite ansvar ?ver sitt blodsocker och allt d?r till..men ig?r bevisades ?ter motsatsen.

Har i min f?rargelse sagt att kommer det n?gon sort av kampsport till ?n s? ska de definitivt g? (med tanke p? hur mycket det brottas h?r hemma). S? kom dagen d? det kom jui-jitsu till ?n och de skulle g?. Med vetskapen om att tiden ?r s?dan att jag m?ste vara hemma och l?gga sm?ttingar medan pappa roade sig med spelkort p? annat h?ll…skjussade jag dem till lokalen. “Du kollar sj?lv.” “Det ?r bara en timme.” “Du tar trip om du blir l?g.” Glad i h?gen skjutsades de dit. Storebror skulle ocks? p?minna om blodsockret. 40 minuter senare ser jag att det sakta tickar ner (ser blodsockret p? min telefon)…3,5…..2,9 jag ringer. Inget svar. 2,7….B?rjar allvarligt fundera om jag m?ste st?ra farfar och han ska ?ka dit. 2,2 ….samtidigt vet jag att det tar en stund innan man ser sv?ngen p? telefonen (dvs ligger automatiken lite efter det sanna blodsocker v?rdet i blodet).

Skit. Barnen v?grar svara i telefonen och jag hoppas innerligt att han inser att han m?ste ta en trip. Han brukar det om han blir l?g men han bryr sig sedan inte att f?lja upp att det verkligen stiger. Nu ?r klockan s? att det borde tagit slut och han borde sitta i kompis bil p? v?g hem. Lyssnar efter en d?rrsm?ll. Tre?ringen v?grar somna. Lilla ligger och snuttar intill.. N?r kommer de? S? jag kan ropa upp storebror att ta ?ver nattning medan jag g?r ner och ser till s? blodsockret stiger och han f?r ordentligt med kv?llsm?l. Inget h?rs. Till slut somnar de sm? och jag g?r med telefonen i h?gsta hugg ner f?r trappan. Va. D?r sitter b?da i soffan och ser p? tv. “Hall??, kolla blodsockret! vad ?r det??” Lite tr?tt tar han blodsockerapparaten och trycker mot armen…2,7!! “Hall????!!! Kv?llsm?l nuuuu!!!!” Kom n?gon ih?g att kolla? Kom n?n ih?g att p?minna (jo han hade tagit en trip under tr?ningen, men blodsockret slutade bara att sjunka med den, det r?ckte inte till att stiga…) …..Voj,voj n?r man s? g?rna hade l?ttat p? tyglarna och l?tit honom ta mer ansvar ?ver sig men n?r det inte funkar…D? hade vi satt p? “sportl?ge” p? moj?ngen (s? den ger mindre insulin d? det ska tr?nas)…

N?ja, det var g?rdagskv?llen. Nu en ny dag. Bara solen lite skulle b?rja visa sig s? har jag t?nkt om jag h?r efter skulle b?rja fylla bloggen med mer lantliga bilder. Jag har ju bra kamera s? borde kunna f? till fina foton h?r med barn och djur…de d?r sm? ljusa stunderna ?? Nu vaknar en liten t?s. Ha en fin dag i gr?a november.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *