H?rliga v?r!

Andas. En dag ledig. ? andra sidan s? ?r det inte l?ngre fullt s? k?mpigt att ta sig p? jobb i ottan n?r morgnarna ljusnar och ibland bjuder p? h?rliga soluppg?ngar.. Jobbar extremt mycket nu. Det ?r s?dan enorm brist inom v?rden att det bara ?r att vraka och v?lja turer och du kan jobba 100% eller 200% om du vill..F?r mycket k?nns det faktiskt som ibland. K?r ibland dubbla pass, n?r jag liksom ?nd? ?r p? g…. K?r s?ndagar. Kv?llar. Det mesta jag orkar med. B ser tr?ttare och tr?ttare ut f?r varje dag som g?r, eftersom han blir med allt nattvak med blodsockret nu.. men ?r jag ledig en dag (som idag) ja, d? tar jag f?rst?s natten. Ombytta roller kan man lugnt s?ga. ? ibland k?nns det som om det var just precis det som var meningen. Det var jag som var ensam med barn, hus och hem fr?n maj- dec och nu fick han kliva in som pappa med ordentliga tag. Ta igen det han missade.


Fast….jo…kan man ju nog med facit i hand s?ga att jag har sn?ppet b?ttre simultanf?rm?ga. 😉 Just n?r det kommer till hem, st?dning och bykning iaf. B brukar f?rsvara sig med att han “prioriterar”..ha,ha. N?jo. Jag ?r n?jd s? l?nge han f?r det ? fungera. Har s?nkt ribban n?r det kommer till hus och hem. Inser att jag f?r st?da ? tv?tta p? mina lediga dagar. Det som lider mest nu ?r v?rt sociala liv som inte existerar. Alls. S? ber om urs?kt att vi nu ?r v?ldigt d?liga att h?ra av oss till n?gon ?verhuvudtaget. Men ibland ?ker man 06:30 och kommer hem 22.15 och d? ?r man r?tt tr?tt.

Men jag ?r n?jd. N?jd att cirkusen ?verhuvudtaget g?r runt. Alls. Jag inser att B har fullt tillr?ckligt ?nd?…han jobbar n?r barnen ?r i skolan. Med denna g?rd. I skogen finns massor av jobb. Stockarna (sviterna fr?n Alfrida stormen) ska vara klara i slutet av denna m?nad eller var det b?rjan av n?sta…(dvs om man ska s?lja dem och f? betalt) …samtidigt tickar tiden h?r f?r g?rden…Den m?ste vara i prima skick inf?r sommaren d? sommarg?sterna b?rjar komma. S? det ?r lite fix. ? kanske inte s? lite. Det ?r pl?tar som fortfarande fattas fr?n ladug?rdstaket (har nu f?tt svar fr?n f?rs?krings bolaget…. ? surprise, surprise, det ?r som alltid, att tillr?ckligt gammalt s? t?cker knappt f?rs?kringen alls.) Det ?r m?l jobb. Planteringar. Skyltar. Byggande. F?rr?d. Ja, jag tror jag radade upp allting i f?rra inl?gget. Har tagit paus fr?n mitt skapande f?r att hinna med allt.. men s? l?nge jag vet att det bara ?r tempor?rt s? m? det g?. Bara nu innan sommaren. Hoppas ?nd? hinna f? n?t nytt i konstv?g under juni m?nad till sommargalleriet. Men nu m?ste det v?nta. V?nta tills allt ?r uppbyggt som vi vill ha det. Sen ska jag luta mej tillbaka och njuta. N?r barnet ?r f?tt, g?rden ?r “klar” s? ska vi ta sommar och strosa omkring med vagnen och spendera dagar p? stranden. Bara ta det lugnt och njuta. Njuta i motvikt till all stress vi utsatte oss f?r v?ren 2019. Jag v?ntar….


Ibland, bara ibland…h?nder det…att v?dret inte alls inbjuder till utevistelse och om man mot f?r modan har lite energi i kroppen s? kan man f? till lite storbak. Underl?ttar liksom veckans g?ng…andra g?ngen i mitt liv jag gjorde karelska piroger. En hel dr?s och fr?s ner. Det ?r ju r?tt enkelt egentligen och gr?ten kokar ju mer eller mindre sig sj?lv i en gr?tkastrull. S? ibland….n?ng?ng iblaaaand tittar husmor fram 😉 Det h?nder.

N?ja, idag ska tr?dg?rdsm?staren titta fram. Om det projektet blir det next time.

Ha det gott alla! Trevlig M?ndag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *