Ibland h?nger tavlorna snett…En f?rst?rd konstn?r ser direkt en sned tavla. Ha, ha. V?ra tavlor h?ngde snett men nu ?r de tillbaka p? rakt…Hade en liten diskussion med barnen och fick igenom lite f?rslag till f?r?ndringar. Resultatet blev tidigare v?ckning och b?ddade s?ngar.. var liksom inte samma panik i morse. Fast. N?r skolbilen hade ?kt l?g det kvar en telefon p? gungstolen…en telefon som ska vara med i skolan d? den hj?lper till monitorering av blodsocker v?rdet. S? ?n eng?ng fick denna mamma leverera till skolan efter skolstart. N?r ska man kunna f?rv?nta sig lite ansvar? N?ja, ett misstag. Glad i alla fall att de lyssnade. Lite str?nga tycker de v?l att vi ?r…speciellt ?ldre killen som anser sig ha r?tt att vara uppe l?ngre ?n till 21 p? vardags kv?llarna. Men nej. Han f?r vara vaken, men p? sitt rum. Han kan l?sa till exempel.

M?ste passa p? att ta lite foton nu som jag kan se tillbaka p? och minnas hur det ska se ut i hemmet… Har blivit inspirerad av Joanna Gaines n?r det kommer till farm house och inredning och kan tipsa att f?lja henne p? instagram (ni vet de som drar programmet d?r de renoverar hus p? fyran “Fixer upper”.) Hon kan hon. =)


Andas uuuuut. Andas iiiiiin. Nu b?rjar pulsen anta ett lugnare tempo och jag ser ett klart samband med att huset ?r i skick och hoppas nu innerligt att mina familjemedlemmar ocks? inser vikten av att ha ett hem i ordning framf?r kaos (f?r de ?r egentligen ganska pedanta, speciellt mannen och den ?ldsta). Allas v?lbefinnande h?nger definitivt delvis ihop med att huset ?r st?dat och i ordning, jag till?ter mej sj?lv att sitta ner med en mugg te och bara vara i stunden. Ta in. Beh?ver det. Egentligen skulle en till ledig dag sitta fint s? jag ?nnu skulle f? komma ut i naturen…Varva ner. F?r mej och f?r babyn. Med en moderkaka som sitter alldeles f?r l?gt borde jag lyssna mycket mer p? min kropp… Ett balanserande p? en tr?d..


Det ?r skillnad p? jobb och jobb. Det m?rker jag tydligt. Hoppar in p? tv? olika st?llen som sjuksk?tare (s? l?nge jag orkar)…och p? ena st?llet f?rv?ntas man delta i v?rden p? ett s?tt som h?ller p? att bli lite f?r tungt f?r mej. Det ?r k?mpigt att st? b?jd och dra p? sp?nda st?dstrumpor p? andra m?nniskor och…att lyfta och vrida och v?nda p? de ?ldre. Inte lika tungt fysiskt att sitta mer stilla och dela mediciner till exempel…m?ste se om jag m?ste avst? lite av det tyngre jobbet ?nd?. =( Man f?r inte vara dum…minns allt f?r v?l hur det gick med graviditeten med mellersta killen…..d? tog jag i f?r h?rt och fick bli och ligga ganska tidigt i graviditeten och det ?r inget att leka med. Det vet jag ju..


F? se hur det ska bli med mina f?rs?k till vintersticklingar. Om allt g?r v?l s? kommer vi att f? fler buskar av hallon, svarta vinb?r, fl?der, krusb?r och m?rka vindruvor…Ig?r fick mina skott komma i luckrig jord i krukor och ska nu st? svalt ?nda till halva sommaren d? de hoppeligen f?tt r?tter och kan planteras ut. Risken finns f?rst?s att jag gl?mmer bort dem och gl?mmer vattna! Haha m?ste skriva upp kom ih?g text p? min kritv?gg. =)

Usch det blev spretigt detta inl?gg. =D Nu ska jag iv?g p? jobb. ? p? v?gen planera vad vi ska odla h?r hemma f?r att bli mer och mer sj?lvf?rs?jande….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *