Hemvete & ?verraskningar

En skurk! Viskade lilla My. Som bara v?ntar p? att sl? ihj?l oss allihop! Ur Farlig midsommar s.38

Livet ?r sp?nnande…f?rs?ker den lilla i magen p?minna mej om genom de idoga sparkarna. Det blev v?ldigt sp?nnande en kv?ll d? jag kom hem och mannen ?verraskat med hemvete br?d bak s? hela k?ket var fullt av br?d. Trodde d? jag dr?mde. N?p mig i armen och t?nkte f?r mig sj?lv, det h?r ?r nog en eng?ngs f?reteelse. Men NEJ! Baket har upprepat sig! Han var inne p? 4de g?ngen h?r om kv?llen…? det blir b?ttre och b?ttre. Ibland ?verraskas man.

Det t?r p? krafterna att vara gravid, det g?r det. Man vill orka lika som man gjort f?rut men man inser att man mest hasar omkring och f?r inte s? mycket gjort som man egentligen ville. F?r som jag sagt tidigare ?r ju alla id?er kvar men verkstan g?r lite l?ngsammare om man s?ger s?. N?, det ?r mycket som “verkar fixa sig” i teorin, som inte ?r klart i praktiken. Grejer och djur som ska skaffas. Som ex det d?r med h?norna. Jag ?lskar ju f?glar och fj?derf?. Och med ljus och lykta letar jag efter lite ras h?ns s? jag sku f? s? d?r vackra, vackra “p?sk?ggen” i olika pasteller lagom till p?sk. Nu verkar det som om jag f?tt kontakt med en p? fastlandet, men… har l?rt mej den h?rda v?gen att inte ropa hej innan h?nsen ?r hemma. Men jag hoppas, jag hoppas s? innerligt att jag snart har tre olika grupper h?ns h?r p? g?rden. ?tminstone brown chick som jag har nu ( ni vet de d?r samma bruna h?norna som de har p? Mandelmanns) och sen ?nskar jag mej maraner (en ras fr?n Frankrike) som ger chokladbruna ?gg och sen en bl? eller gr?nv?rpande ras! F? se, f? se. Sp?nnande!

Vad det ocks? verkar s? har vi en get klar, ?terst?r att se vad den ska f? f?r s?llskap, finns ?nskem?l om vi s?ger s?. =) V?ntar ivrigt nu att tj?len sku ta sitt pick och pack och f?rsvinna s? vi kunde f? ner lite stolpar till hage. Eftersom vi bor p? en g?rd d?r det huserat strutsar innan har vi kvar lite av detta st?ngsel och tror att det ?r precis det man b?r anv?nda f?r de rymningsben?gna getabockarna…(?ver det kommer de inte om man s?ger s?).

Ibland f?r man panik n?r man vet att det finns 1000 saker kvar h?r p? g?rden att g?ra innan den blir s? d?r vackert som jag m?lar upp i mitt inre. Tak som sitter fast (delar av v?rt stalltak fl?g all v?rldens v?g i stormen Alfrida och vi v?ntar ivrigt p? svar fr?n f?rs?kringsbolaget s? vi f?r fundera hur man l?ser det praktiskt och att det ?r ekonomiskt genomf?rbart). Nym?lade v?ggar, vita knutar, bloml?dor under alla f?nster med prunkande gr?nska…mitt fina konstverk i mitten som ska best? av en gammal sl?de full av blomster och i mitten en massa skyltar “f?husboden”, “visthusboden”, “lillstugan”, “silversmedjan” (blir inte klart till denna sommar, det kan ju ge falska f?rhoppningar), “skafferiet”, “galleri”, “strand”, “hopptorn” ? s? lite meter anvisningar efter det. H?ller ocks? p? att planera tr?dg?rden f?r fullt. Vad kan vi odla, vad vill vi ha, vad ?ter vi osv, osv. S? i tr?d v?g blir det fler ?ppeltr?d.. lite ?ppelodling (dricker mycket ?ppelmust i detta hus), hallon, havtorn och fler k?rsb?rstr?d! Kan det bli f?r mycket k?rsb?r? ?lskar k?rsb?r!! Sen ska det odlas potatis, l?k, purjol?k, tomat, gurka och chili. S?kert n?t annat med som jag kommer p?. Purjon och chilin st?r i alla fall redan i mitt “innev?xthus” och v?xer s? det knakar.

Har ju ox? ett hemligt projekt (f?r min man) som jag ska ?verraska honom med d? alla boenden och f?rr?d ?r klara h?r. 😀 Det borde g? r?tt l?tt.. Har t?nkt att man sku bygga v?rt f?rsta (lite st?rre) v?xthus, fast i snickarboden dvs f?rl?nga l?ngsidan med en massa f?nster. S? samlar f?nster lite i smyg… 😉 Pard?rrar till huset har jag redan fyndat p? en auktion i fjol somras. G?ller att planera i sitt stilla sinne… Det ?r en s?der v?gg och d?r blir riktigt varmt och soligt. S? tror det blir bra.. Vi f?r se. ?lskar att ha projekt och att ligga och rita och skissa p? mina planer. ? pojkarna ser fram emot att ha sommarjobb h?r p? g?rden med att rensa och s?lja i sin saluk?rra. S? vi ?r liksom alla ?verens och alla jobbar ?t samma h?ll, s? det k?nns bra. Nu ska jag b?rja forska p? n?tet i hur man g?r d? man tar “sticklingar” (heter nog inte s? med tr?d men..) fr?n k?rsb?r och ?pple och buskar. F?r t?nker f?rs?ka mej p? att inte k?pa allt nytt…det kostar en f?rm?genhet och vill ju kunna f?r?ka sj?lv. Tur har man l?rt sig lite genom programmet Mandelmanns p? tv. ?

Ha en trevlig Tisdag allihop!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *