G?rden rustas

Snorkfr?ken stack sin tass i mumintrollets. I alla fall, sa hon. S? l?nge du inte ?r r?dd s? lovar jag att inte vara r?dd heller. Ur kometen kommer s. 115

Nu har vi kastat loss k?nns det som. Vi har l?mnat den trygga hamnen och v?r v?rld ?r upp och nerv?nd. Vi har l?mnat goda inkomster bakom oss och klivit ut i intet. Ska skutan segla eller sjunka? Ena dagen tvivlar man starkt p? sin tillvaro och andra dagen s?tter man i en h?gre v?xel och gasar p?. Det ?r r?tt. Det k?nns r?tt. Vi kommer att bel?nas. En dag betalar allt slit, svett och t?rar sig. Det ?r bara att ha is i magen och v?nta. Arbeta fram?t, h?lla siktet klart men v?nta. N?gonstans djupt d?r inne k?nner jag att det ?r r?tt. Precis som den dagen jag i panik ringde till mannen i Spanien. “VI kan inte komma! Det k?nns inte r?tt! Det finns planer som ska g?ras h?r. H?r uppe i Norden. Min magk?nsla ?r s? stark. Den skriker NEJ ?t att packa ihop oss och komma ner till Spanien nu.” Minns den dagen s? starkt. Det var som om n?gon satt intill mej i bilen och f?rs?kte ruska om mej. Skaka i f?rnuft i mej. Det var n?gon som skrek i mitt ?ra. “Ni ska stanna!” “Ni beh?vs nu.” “Det finns planer. Jag har planer f?r er.” R?sten var s? stark. Hela jag skrek inombords, det ?r fel! Vi kan inte. Vi kan inte komma. Inte innan vi vet vad meningen ?r h?r uppe. Det ?r n?t. Det ?r n?t vi ska k?nna in och g?ra. Och d?r ?r vi nu.

K?nns som att g?rden g?r fram?t nu med stormsteg (eftersom B jobbar 100% h?r hemma). Boenden renoveras och uppdateras och l?ggs ut p? n?tet och bokningarna kommer. De kommer! Det ?r det viktigaste. Djurg?rden v?xer. F?rsta h?nsflocken har kommit. Gr?na ?gg ?r p? v?g och d?r ska vi f?rs?ka kl?cka fram lite aracuaner sj?lva. Sen ?r det bara maranerna kvar. H?nsen med de m?rkbruna ?ggen. Kaninmamman ?r vidtalad, tv? kaniner. Det ?r p? G. N?gra f?r kan vi f? l?na och getterna ska jag ta tag i under veckan. S? n?r sommaren kommer ska hagar, grindar och djur vara p? sina platser, g?rden fin och upputsad. T?nker lite s?d?r i v?rsta fall att vi f?r bygga teaterkulisser (haha) om vi inte hinner f? allting tip top….att det som syns i alla fall ?r snyggt.. Vi har f?rs?kt lyssna p? v?ra sommarg?ster och d?rifr?n utg? fr?n vad som beh?ver utvecklas. En sak ?r ex b?tskjuts. S? en b?t ?r best?lld och hoppeligen kommer folk att bli n?jda med det vi kan erbjuda. S? finns en hel del datorarbete att g?ra f?r mej, snickra ihop lite olika turer h?r i v?r sk?rg?rd osv. F?rutom b?tturer kommer vi ocks? att erbjuda ponnyridning (k?rning), kajakuthyrning, osv. S?songen ?r kort och det vet vi s? v?l, d?rf?r ?r det s? viktigt att kunna ta in styghyror och n? en s?dan standard som g?sterna efterfr?gar idag. Det ska vara internet, flat-tv, inne toa-badrum, tv?ttmaskin…ja, bekv?mligheter helt enkelt. ? vet ni det b?sta av allt, ?r att vi f? njuta av den ?l?ndska sommaren till max! Vi f?r g?ra det vi gillar mest. Vi f?r vara med djuren, vi f?r vistas p? sj?n och vara hemma h?r ute i sk?ren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *