Sommarkv?llar

H?rliga dagar, h?rliga ?ljusa n?tter. Den h?r veckan ?r det verkligen familj. Familj i m?ngd och massor som avslutas med konfirmation p? s?ndagen som kronan p? verket. Vi ?r p? v?r stuga i sk?rg?rden i finska viken och vi umg?s med min sida av sl?kten (eftersom jag kommer fr?n Borg?). Hela veckan bor jag och min syster tillsammans s? kusinerna verkligen f?r njuta av varann i lust och (o)lust? 😉 Vi f?rs?ker ocks? hinna med lite sommarteatrar och tr?ffa lite v?nner med familjer. Teatern p? postbacken- Charlies tant, nu avklarad (kiva pj?s!).

Stugan och landet f?r mej just h?r i finska sk?rg?rden inneb?r samvaro oftast p? barnens villkor, bra sen om vi f?r till lite vuxen tid intill brasan p? kv?llen d? barnen lagt sig (?nda nackdelen d?r ?r att barnen blir ?ldre och s?ledes deras s?ngtider senare..)

En annan viktig del av sommarvarandet p? fastlandet ?r bastun (s? klar!) den gamla stock, strandbastun som vi alla ?lskar. D?r duschar vi med hj?lp av varmvatten som v?rmts i gryta och dusch-hink som h?ngs i taket sen varvar vi simmandet med heta bastubad, hela puljun (=g?nget). Stoj, plask, simlekar p? olika flytgrejer in i sommarnatten, det ?r sommar om n?got! N?r vi vuxna tr?ttnar drar man handduken runt sig och sl? sig ner p? b?nken med en kall ?l och bara njuter av det stilla havet (som uppenbarar sig n?r barnen ?r i bastun), bastudoften och solnedg?ngen. JA, allt lite romantiserat, men somsagt ?r ?nnu inne i min lilla “bubbla”.

Finns det n?t b?ttre ?n dessa stilla kv?llar? Det ger ro och lugn i sj?len och s? orkar man igen med allt vad det inneb?r att ha tre barn. =)

Njut, s? l?nge sommaren varar!

2 Replies to “Sommarkv?llar”

    1. Lite tidigt kanske med bastu?l f?r barnen, de h?ller sig till juice eller l?sk… 🙂 En kall ?l/cider f?r en vuxen ?r det aldrig f?r tidigt f?r en sommarkv?ll.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *