Sk?na, gr?na sommar (i ?st)

Sk?na, gr?na sommar…. ?r det h?r p? fastlandet. Vi ?r p? resa till min hemstad Borg?, en riktig sommarstad det med, ska se om jag kan g?ra n?gon fotorunda i n?t skede, undertiden f?r ni h?lla till godo med lite naturfoton tagna av min ?ldsta son f?rst. Ekorrungar! Gud vad s?ta! De bor i en f?gelholk hemma p? ?land. ?Skulle man inte veta hur hemska de kan vara n?r de kommer ?t f?glarnas holkar med ?gg s? kan man tro att de ?r oskyldiga sm? och s?ta. Och sm? och s?ta ?r de ju..

Fortfarande ?r jag av den ?sikten att “underbara Norden!” ?speciellt allts? n?r man j?mf?r med hettan och torkan i s?dra Spanien s? ?r det ju nog s? att man ska vara tacksam att man f?r vistas i en natur fylld av liv.

Eftersom vi inte fick till n?gra bj?rkkvastar och bad p? sj?lva midsommar s? ska vi g?ra det idag med barnen och deras kusiner. H?r ska det bastas, daskas med bj?rkkvistar och simmas ikv?ll.

Till den minstas lycka var mormors jordgubbsland fyllt av r?da gubbar…och inte blev lyckan mindre av att vi hittade en massa smultron att tr?da p? gr?sstr?. Sommarlycka!

Fr?gade Emil (?ldsta killen) om han kunde komma ner till bryggan och ta n?gra foton av mej och Wilton (i v?ntan p? en “fj?rravtryckare”) haha det gick ju s?d?r. F?rs?kte g?ra mitt b?sta och f?rklara att “stunden” ?r viktigast med sm? barn att kn?ppa p? bara f?r n?gon min blir ju kanske bra…men d? ?r det ju andra saker man b?r h?lla reda p? s?som rak horisont linje osv…(nu ?r jag ju verkligen inte n?gon fotograf, utan bara en hobbylirare som gillar fotokonst lika mycket som vanlig konst). Tanken ?r v?l att jag sku f?rs?ka f? till n?gra bra bilder med tiden ocks?…m?nniskan i naturen liksom, f?nga stunden…f?r n?r man verkligen f?r till det, s? kan det ju bli s? fint!

?r endel jag missar att f?nga p? bild s?h?r p? sommaren ensam mamma till tre…var i Degerby, F?gl? p? st?nka-dag h?r om dagen och oj, vad fina bilder man kunde ha f?tt d?rifr?n om man varit barnl?s. ?Och inte som jag, vaka 2 ?ring som konstant springer bort om andan faller p?.. han tittar bak?t, f?ljer n?gon efter, spelar sedan ingen roll om n?gon ?r p? g?ng efter eller inte f?r sedan s?tter han fart mot vart ?n han ?r p? v?g. Han kr?ver st?ndiga ?gon p? sig. Mellan killen men sin diabetes kr?ver d?refter st?ndiga p?minnelser om blodsockerkontroller… Puh. S? ?r liksom inte s?d?r att man f?r g? lugnt omkring och strosa och roa sig. Den turen har vi inte. 😉 Jag och busligan liksom.

D?rf?r ?r stunderna man kan f? ensam ibland guld v?rda. ? jag njuter. D?rf?r njuter jag av mitt m?lande, mitt fotande, alla de sm? stunder jag f?r d? n?gon v?nlig sj?l hoppar in och tar ?ver. Missf?rst? mej inte, njuter av min familj ?men alla beh?ver pauser. =)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *