Inte en s?l.

Inte en s?l. Men lax. Och ett stort krigsfartyg som pl?tsligt d?k upp ur dimman ?alldeles intill….Finska flottan? Ryska flottan? Svenska flottan? Gissar p? det f?rstn?mnda. N?r de inte har lov (pga demitaliseringen som r?der p? ?land) s? passar de p? n?r det ?r tjock dimma. Jag kan v?l tycka att det ?r lite f?rlegat med hela demitaliseringen, jo, det tj?nar ett syfte s? att vi varken har milit?rbaser, milit?rl?ger, m?nnen h?r har ingen milit?rplikt (de som vill kan ?nd? g? p? fastlandet)…MEN blir det krig ?r det ingen som bryr sig om s?nt. D? ?r snarare fr?gan, VEM stiger iland h?r f?rst? De flesta sk?rg?rdshem besitter dock en hel arsenal s? f?rsvara oss kan vi, j?gare som vi ?r 😉

?ldsta killen som jag sa att ?r lite lik snusmumrik fr?n mumin eller…v?nta nu, vad heter han som g?r och tittar med f?rstoringsglas p? blommorna..hmm.. n?ja, han fotade bilderna i dagens inl?gg fr?n sin laxtur (f?rutom den n?stsista, den tog nog farfar av honom).

 

Idag och ig?r har jag mest funnits d?r f?r barnen. Mina barn och deras kusiner. Sm?, s?ta ekorrungar skuttade framf?r lilla ponnyn n?r vi tog en k?rtur och han blev s? fundersam s? han m?ste stanna och titta p? de sm? liven. Senare p? kv?llskvisten n?r jag tog en skogstur med stora h?sten s? stannade vi igen men den h?r g?ngen f?r ett r?djur som fick br?ttom iv?g. H?rliga natur just nu. Imorgon kv?ll ska jag ta mej i kragen och ta den d?r cykelturen bara f?r mej sj?lv och hoppas p? ?nnu fler naturfenomen.

Idag samlades vi ocks? stor del av sl?kten och firade gamla mormor i en av de ljuvliga kaptensvillorna i Degerby. I Degerby finns n?gra s?na stora, gamla tr?hus kvar fulla av charm. Ett annat inl?gg och foton fr?n denna pittoreska sk?rg?rdsby. P?minn mej om jag gl?mmer. Lovar endel och gl?mmer ?nnu mer k?nner jag. .

Gr?a dimbilder kan ocks? vara vackra. Olika gr? nyanser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *