Sommaren ?r h?r!

Norden, ?land, Finland…?ntligen! Det var som att landa h?r mitt i h?gsommaren fast det var mitten av juni…H?rliga gr?nska. Allt f?gelkvitter. F?gel?lskare som jag ?r gl?ds jag s?? n?r jag h?r hur f?glarna flyttat in i v?ra holkar och hur ungarna d?r inne piper. Det k?nns s? “nytt” , det k?nns s? f?rsommaren. Det ger hopp. ?Doften av bastubad, finns det n?got somrigare? Egentligen ?r b?sta bastudoften n?r man bundit bj?rkris (bj?rkkvistar med gr?na blad) och s? bastar man med hj?lp av dem, sl?r varandra p? ryggarna..(haha l?ter n?stan sadistiskt h?r) men ?r man uppvuxen med det s? ?r det liksom bara helt normalt. Ingen f?r ju ont av det, men DEN doften ass?..DET ?r sommar om n?got.

Det v?rsta ?r att just ?r veckan slut och B ?ker tillbaka till Spanien. Sen ses vi igen f?rst i slutet p? juli…det blir en l?ng tid utan min k?ra och barnen utan sin pappa. Tack och lov finns telefoner med bild nuf?rtiden s? barnen inte helt gl?mmer. N?, det kommer nu ?nd? att g? r?tt fort den h?r tiden om jag k?nner oss r?tt. Dels s? kommer jag strax igen att b?rja m?la i mitt g?rdsgalleri, st?dar d?r f?r fullt nu och st?ller i ordning, f?r att ?ppna i juli. Dels h?mtar vi ocks? v?ra ?lskade h?star imorgon. Vilken lycka! ?h, vad jag saknat dem. Dofta h?st, pussa h?stmule, se in i de stora ?gonen och prata h?stspr?k… Gl?djen i barnens ?gon n?r de f?r h?lla t?mmarna och den lilla ponnyn springer med dem i k?rran.

Fick en kort stund f?r mig sj?lv idag i denna balja (som jag kallar den) att sitta i den, titta ut mot havet och h?ra bl?sten men ?nd? vara varm var s? sk?nt. Bara den korta lilla stunden alldeles sj?lv…det beh?vdes.

?n har vi inte hunnit ut (bara prov?kt) jag och n?got barn p? paddeltur men barnen sj?lva paddlar g?rna runt h?r i n?rheten. S? ?n s? l?nge k?nns kajaken som ett v?ldigt lyckat k?p. B?da killar ?r v?ldigt intresserade ?n s? l?nge men f? se om det h?ller i sig eller om det bara ?r nyhetens behag. Mej kommer den i alla fall att roa l?nge. Jag vet inte hur l?nge det tog f?r oss att komma till skott med strandbastun (sedan jag flyttade ut till g?rden b?rjade jag nog prata om det, dvs 2005) och nu f?rra sommaren stod den klar. ?NTLIGEN!! Jag ?r s? l?jligt glad ?ver det f?r jag ?r uppv?xt med strandbastu om somrarna och f?r mej blir det ingen sommar utan det. Det ?r inte bara sk?nt, h?lsosamt och avslappnande utan kan ocks? vara socialt. Och JO temperaturen i bastun b?r ligga runt 80 grader annars ?r det ingen bastu enligt mej. De utl?ndska bastur man st?tt p? h?r och d?r ?r ju verkligen ett sk?mt! Inte ska man sl?nga vatten p? stenarna p? ugnen och temperaturen ligger runt 40-50 grader. Torrt och hemskt. Nej, i en riktig bastu s? eldar man vespis och sl?nger p? vatten p? stenarna s? det ger en massa varm ?nga. Sen bara njuter man d?r precis hur l?nge man vill innan man sl?nger sig i havet eller g?r till badkaret. Sommar utan bastu, ?r ingen sommar. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *