Sommardr?mmar….

T?lt, kanot, ett liv p? stranden dr?mmer jag om i sommar. Robinson, liksom. Vara vaken l?nge inp? natten, sitta p? stranden intill elden och se p? stj?rnorna. Stranden. D?r ska h?nda endel i sommar. D?r finns en bastu och ett vildmarksbad nu ska det bli ?nnu lite hemtrevligare. ?Mitt munspel, m?ste jag packa. Det l?ter v?l harmoniskt? ?Lite snusmumrik liksom (fr?n mumin). ?Jag och munspelet. Det blir en annorlunda sommar. En sommar d?r familjen ?r lite splittrad eftersom min man m?ste pendla lite emellan Spanien- ?land. L?t v?rmen h?lla i sig hela sommaren nu bara. En nordisk, varm, myggfri sommar dr?mmer jag om. Just det. Kan bli en dr?m. Myggorna….vill inte t?nka p? dessa otyg.

Endel kommer jag ocks? att jobba inom v?rden i juli och augusti..s? kommer jag att ha g?rdsateljen ?ppen lite..m?ste idag sitta ner och planera ?ppettiderna och se till s? jag f?r en skylt upptryckt. ?Under den tiden m?lar jag ocks? s? tv? flugor i en sm?ll liksom. Sen kommer ox? h?starna hem. Funderar lite om vi sku dra upp en sommarhage nere runt bastun (vid stranden) s? ?r de n?ra inp?. Medan jag skriver inser jag mer och mer att tidsoptimisten sitter h?r och skriver. Jobba, rida h?st, k?ra ponny, ha atelj?n ?ppen…n?r tror jag det blir sitta med f?tterna i havet och spela munspel? Haha. S? d?r ?r det. Men har ?nd? t?nkt vara lite “stationerad” d?r nere s? d? blir det strand.

Barnen f?r i alla fall en l?ng, ledig efterl?ngtad sommar med sina v?nner. Fotbollsskola. Sim och stoj fr?n bron. De har blivit s? gamla nu att de ?lskar att hoppa rakt ner i sundet fr?n den 4 m h?ga bron. N?r jag var liten kunde man simma ut till n?gon sandskuta och hoppa fr?n kanten d?r. ?T?nk om man haft ett s?dant st?lle som intill Degersunds bron. Wow.

Idag ?r det fredag!! F? se om det d? blir restaurang bes?k ikv?ll eller imorgon kv?ll..h?r i Spanien kan man ju faktiskt ?ta ute utan att det kostar skjortan f?r en hel familj. V?ra restaurangs notor brukar landa p? runt 40-50 euro inklusive drycker. En orsak till att ?lska Spanien!

“Mumintrollets pappa l?ngtade efter sin familj och efter sin veranda. Han tyckte ?pl?tsligt att f?rst d?r skulle han kunna vara just d? fri och ?ventyrlig som en riktig pappa ska vara. Ur det osynliga barnet. s. 141 -V?rlden enligt muminpappan-“

2 Replies to “Sommardr?mmar….”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *