Home delivery

Home delivery…finns det n?t b?ttre? N?r du ?r tr?tt, inte orkar k?nka (f?r i v?rt fall ?r det k?nka n?r vi inte har n?gon bil) hur h?rligt l?tt ?r det inte att best?lla hem mat d? ?ver n?tet? Inte kostar det n?t extra heller och man f?r det upp f?r v?r branta trappa ?nda upp till d?rren. ?lskar. Det jag ?nnu mer ?lskar ?r att de faktiskt har kvar sedan gammalt mj?lk-bud och de kommer i s?ta glasburkar med lock till folks trappor, sedan s?tter man bara ut (tror jag) de tomma som tas om hand av mj?lkbudet. S?dant fanns ju f?rr ocks? hemma i norden, tycker verkligen att man skulle bl?sa liv i s?dan gammal kultur igen!

Vet att man har Linas matkasse ex hemma, men hembest?llning och utk?rning av matvaror som inte ?r bundna till n?t recept ?(av ett minimiv?rde d? f?rst?s) borde ju n?gon starta med. H?r heter de Ocado, de vi best?ller av. Det blir allts? p? inget vis dyrare ?n att handla i butiken bara mycket bekv?mare. N?r jag rastade hunden s?g jag ocks? att man tydligen kan best?lla hem vatten och typ varenda en p? gatan hade hembest?llning…f?r det var vatten utanf?r allas hus p? gatan s? nog litar man ju p? varann h?r i samh?llet. Kranvattnet ?r s? pass klorerat att det inte ?r gott att dricka s? rent.

Ig?r fick jag verkligen dela min k?rlek med min minsta d? han pl?tsligt insjuknade p? natten i n?t krupp (falsk krupp?) liknande..herregud vad obehagligt. Han st?llde sig snabbt upp i s?ngen kl 02 p? natten hes som en kr?ka (fr?n ingenstans) och panikslagen kippande efter luft. Fick rusa ut p? trappan med honom f?r att f? frisk luft och n?r han tillslut lugnade ner sig b?rjade han igen f? lite luft. Usch, riktigt obehagligt n?r jag f?rst inte visste vad det r?rde sig om. En anafylaktisk chock? S? jag var nog fem f?re att ringa ambulansen men man funderar ocks? tv? g?nger d? man ?r ensam mamma med tre barn (eftersom det inneb?r att alla ska ?ka ambulans is?fall). S? precis n?r jag t?nkte ringa s? lugnade han sig och sakteligen blev andningen lugnare igen och efter att ha pallat upp kuddar under s? kunde han igen somna om s? sm?ningom. Febern kom d?refter och ig?r sov han bort mycket av dagen p? min mage vilket resulterade i tidiga v?ckning i morse..kl 05.. h?ll dessutom p? att mixtra med brorsans blodsocker ett antal g?nger s? man kan s?ga att min natt blev b?de kort och konstant avbruten. ..blir en kv?ll med gamla avsnitt av det ok?nda (erk?nner absolut lite beroende av denna serie) och en tidig natt….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *