Medan ruljansen p? g?rden forts?tter…

Bl?ddrade i “v?rlden enligt muminmamman” f?r att hitta n?got l?mpligt citat som kunde symbolisera vardagen, men fick snabbt s?tta bort den. Allt f?r harmoniskt. Visst g?r jag typiska “mumin-mamma” grejer (kokar sylt, lagar saft osv) men p? n?t vis inte alls s? harmoniskt som hon. S? tror jag hoppar till boken “V?rlden enligt Sniff” ist?llet och ser om jag finner lycka d?r. ” V?nta! skrek sniff. L?mna mig inte ensam!” passar b?ttre nu idag, k?nner jag.

Herre-Gud. Fast. Idag k?nns det okej. Ig?r s?g jag min man djupt i ?gonen och fr?gade “vilken v?ljer du? ?vre eller nedrev?ningen?” HELA huset var en enda r?ra. Om en ov?ntad g?st dykt upp hade de sakteligen f?tt backa ut och fundera p? om allt stod r?tt till d?r p? Westerg?rds. Vilken r?ra! Vilken gr?slig r?ra! Gympagrejer, v?ta handdukar, en trappa fylld av leksaker, en ?vrev?ning som ser ut som om en bomb donerat fulla av leksaker. ?verallt, allt, allt saker som blivit p?b?rjade men inte avslutade. Bykh?g som vikts till h?lften, sockor som sorterats till h?lften….ja ni f?rst?r. HERRE GUD. Ass?. Jo, idag k?nns det b?ttre. Men det gick precis hela dagen ig?r ?t att st?da och fixa. N?r klockan var middag kl. 18 och barnen f?tt ?ta g?rdagens rester s?g vi igen p? varann (f?r andra g?ngen) och konstaterade….vem g?r omelett? Sen tillredde min man v?rldens goaste omelett! D?r fick han verkligen till det! S?d?r satt vi sen ensamma (!) kring matbordet och s?g p? varann och drack en ?l till middagen…n?stan s? man inte ville stiga upp.

S? idag ?r det r?tt bra. Huset st?dat, barnen p? skola och i dagis, mannen p? jobb och en minsting som sover i vagnen. Jag andas. Ev. att jag ska hinna f? in lite blommor p? borden och kanske nerp?tat de sista tulpanl?karna…

Det ?r r?tt jobbigt tidvis med min ADHD eftersom id?erna kommer som blixtrar och jag har sv?rt att s?lla. S? jag skriver mina listor…men ?r inte ?vertygad om att det ?r enbart h?lsosamt och positivt. Ibland s? stressar dessa listor mej….och d? kan det g? n?gra dagar utan listor och det flyter p? tills jag igen inser att jag inte f?tt n?t gjort och ?terg?r d?rmed till listorna…

Dagarna g?r (?nd?, lustigt nog) barnen v?xer s? det knakar…byter kl?dstorlekar och klickar hem begagnade kl?der (enda r?tta med dagens milj?t?nk) hela tiden k?nns det som…och n?gonstans vill man skrika!! V?nta!! V?x inte s? fort!! Medan ruljansen med g?rden forts?tter…

H?nsburar som ska st?das (hela tiden k?nns det som, skit-h?nor). Kycklingar som ska pallras med (kokas gr?t, ges mj?lkprodukter, protein etc,etc s? de v?xer som de ska liksom). Getter som st?r och br?ker s? man tror de har n?t fel ibland! (Fast efter samtal med get-gurun s? beror det nog p? att de ibland brunstar och ox? ?r v?ldigt sociala). F?r h? har de. Sly h?mtas, iof tror jag ibland de tigger efter de, speciellt n?r vi tar h?sten Bob och far iv?g med k?rran d? liksom vet det, att nu snart kommer det mat. Tror ocks? det blir b?ttre p? den punkten d? de kommer till sin stora skogshage.


? vi funderar och dividerar (runt varje middag k?nns det som) hur vi ska g?ra med g?rden.. Id?er bollas, var ska det utvecklas, vad beh?ver det t?nkas p?. En sak ?r i alla fall klar. Getflickorna ska f? ?ka p? honeymoon den 10.10. D?r stannar de sedan n?gra dagar och s? hoppas vi p? sm? s?ta killingar n?sta v?r! S? under oktober m?nad ?r nu get och h?ns stallet viktigast att vi f?r till, likas? vindskydd f?r h?starna, som trivs b?st att vara ute. D?refter hoppas vi hinna st?ngsla in hela berget s? getterna ?????ntligen ska f? komma till den slyskog som de s? ska trivas i. Ja,livet p? en g?rd med djur inneb?r en hel del arbete och snart b?rjar mannen pendla till stan igen n?gra g?nger i veckan och d? vet jag inte riktigt hur vi ska organisera h?r f?r att f? allt och fungera med en liten baby. N?. det ?r f?rst p? v?ren mot sommaren som getternas mj?lkning ska p?b?rjas och det ?r d? vi verkligen beh?ver f? till rutiner. F?r v?l stiga upp i ottan INNAN mannen ?ker och fixa getterna, inte vet jag, f?r se. P? n?t vis ska vi nog l?sa det.

Ha en bra tisdag! (f?r det ?r v?l tisdag?) 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *