NU tusan drar vi ig?ng!

Nu k?nner jag ?ntligen att ?lite energi ?r p? v?g tillbaka kanske kan det ha att g?ra med att solen str?lar fr?n en klarbl? himmel, f?r att jag tror vi b?rjar vara p? “r?tt v?g” med v?ra framtidsplaner med g?rden och s?? S? mycket id?er som sprudlar under ytan, fast nog n?gon f?rs?ker s?ga att jag borde st? och m?la nu s? jag har London p? det “torra”?? Varf?r jag s?ger s? ?r f?r att efter att ha varit ute och kollat p? mannen som jobbar i en av uthusen och kommer in tillbaka s? ?r det pl?tsligt musik p? g i rummet d?r jag brukar st? och m?la. Eller kanske ?r det n?gon som vill gl?djas med mej? Visa sin gl?dje ?ver v?ra g?rdsplaner? ?Jag har inte varit d?r idag och inte har jag satt ig?ng n?gon musik d?r heller. Men d?r skr?lade Bonnie Tyler f?r fullt… blir full i skratt n?r s?nt h?nder.

N?gra tavlor kom hem nu med flyttlasset fr?n Spanien och en av dem ?r handen h?r nedan som jag m?lade i skolan i London. Har saknat den, den b?r p? en kontext som medf?r en varm k?nsla och jag k?nner hopp n?r jag ser den. Det ?r de g?nger jag tycker jag lyckats med en m?lning, d? den levererar n?got ?och ger betraktaren en stark k?nsla. D? k?nner man sig lycklig som konstn?r.

F?r g?rden d?? Oj, vilka visioner jag har…(som alltid) den h?r g?ngen innefattar den “djurg?rd” i ordets r?tta bem?rkelse. Vi har allts? t?nkt ut?ka v?r verksamhet efter mycket feed back vi f?tt fr?n v?ra sommarg?ster s? har vi best?mt att ut?ka b?de boende och s? ska det finnas djur p? g?rden f?r bes?karna. F?rsta kullen h?ns kom faktiskt ig?r! En gammal ras som heter Brown chick och ger de vanliga bruna ?ggen. Tio stycken och en tupp Albin har allts? anl?nt som f?rsta i ?r. Tanken ?r att vi ska h?lla oss med olika grupper (renrasiga) och f? olika f?rger p? ?ggen. Sen kommer vi som andra somrar forts?tta driva k?pk?rran vid v?gen (eller pojkarna). De ?r deras sommarjobb, att odla, rensa och s?lja ?gg, potatis och gr?dor.

Andra djur som ska anl?nda under v?rens g?ng ?r getter och kaniner i alla fall. Sen kanske (om vi inte sj?lv skaffar) s? kanske vi f?r l?na n?got f?r/lamm. En riktigt bondg?rd d?r familjerna har m?jlighet till b?de ponnyridning/k?rning, mata kaniner och klappa getter. Det har uppskattats av de g?ster vi haft med ?ren och d?rf?r fick vi id?n att utvidga. N?r man bor s? naturvackert i den ?l?ndska sk?rg?rden och vet att m?nga bes?kare g?rna kommer hit sommartid s? g?ller det att “ta ut” det mesta av den perioden. S? nu ?r det lite ombytta roller. Min man jobbar med g?rden och husprojekten medan jag passar p? att ta lite mer inhopparjobb inom v?rden och kan p? det viset kanske ocks? trygga min kommande mammapeng 😉

Man blir ju s? otroligt inspirerad av program som Mandelmanns och andra tr?dg?rdsprogram. Nu tusan, drar vi ig?ng.

Ha en bra dag alla!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *