Vingkapad

Idag k?nns kroppen och sj?len tung, har ont att sv?lja och f?r ha en tjock tr?ja p? mej. Sommarflunsa. G? snabbt ?ver s?ger jag. Har verkligen inte tid att vara sjuk. Just s? t?nkte jag n?r jag lade mej nu p? dagen f?r en timmes lur. Vilken lycka att Benny ??r hemma och kan ha barnen s? jag f?r vila om s? bara f?r stund. Allt beh?vs. N?r jag inte m?r hundra och ?nd? tvingas “prestera” s? blir jag l?tt sur och fr?sig eftersom jag egentligen inte orkar utan bara skulle beh?va vila. S? nu lydde jag kroppen och vilade. S? f?r vi se. Planerar inget f?r kv?llen annat ?n att eventuellt ligga p? s?ngen och se p? n?gon film. Vet inte n?r jag gjorde det senast. Ig?r kv?ll badade vi bastu och badbalja, bara jag och Benny. Men allts?, man skulle ha beh?vt n?gonstans bihattar med n?t..myggen f?rst?rde v?r vistelse helt och h?llet. Usch f?r dessa otyg som tycks ha vaknat nu efter lite regn.

D?remot kan det vara riktigt mysigt att l?gga sig ner p? bastulaven och bara titta in i den flammande elden p? bastuspisen (f?rutsatt att man har en lucka av glas). Det ?r balsam f?r sj?len om n?got. Alla dessa naturliga element s?som eld och vatten, vad de kan g?ra ?r en. ?Finns det n?got mer rofyllt ?n att ligga p? en strand och lyssna till v?gorna som rullar in eller till eldens sprakande knaster. Pulsen sjunker och man blir helt avslappnad.

 

Annars har mina tankar g?tt mer i moll…har funderat p? livet, hur or?ttvist det kan vara.

Ser ju en del d?d p? arbetet som sjuksk?terska och kan k?nna mej v?ldigt misslyckad om jag kommer f?r sent in till en patient. En patient som vi f?rs?kte att inte skulle beh?va d? ensam och ?nd? gjorde det. Bara en minut f?r sen. Fortfarande varm. Sen t?nker jag, kanske var det just meningen s?. kanske v?ntade patienten p? den d?r lilla stunden att f? bli ensam..N?r man m?ter d?den p? n?ra h?ll s? f?r man ett annat perspektiv, ocks? fast det ?r ?ldre m?nniskor. ?Ibland v?ntar de p? n?gon n?ra anh?rig varit och bes?kt och sl?pper sedan taget. ?Ibland passar de p? att ta steget, att ?kliva ?ver till andra sidan n?r de ?r helt ensamma i rummet. N?r en anh?rig till mej dog s? slocknade ljuset som brann i f?nstret strax efter d?ds?gonblicket av sig sj?lv…. det s?g jag med egna ?gon. Att det finns ett liv efter d?den ?r jag ?vertygad om. De s?ger ocks? att m?nniskokroppen blir 21 gram l?ttare efter att d?den intr?ffat…v?ger d? sj?len 21 gram? Fundera p? det.

?Some people die young och det ?r s? fruktansv?rt n?r det m?ste vara s?. Har gr?tit en skv?tt och k?nner att livet ?r v?ldigt or?ttvist med obotlig cancer i familjen. Vi tar varje dag som den kommer och f?rs?ker st?lla upp, k?nns ?nd? lite som att g? p? glas. Det ?r s? sk?rt, livet.

Blev ett djupt och ledsamt inl?gg idag men n?r man k?nner sig ledsen kan det vara sk?nt att skriva om det med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *