Sommarkalas & ?skmuller

S? man njuter nu. En s?dan sommar har ingen h?r i Norden sett p? ?ver 250 ?r. Det kommer abborre i sundet, barnen simmar 5-6 timmar i str?ck, ut till grynnan, ut med flamingon…Vilken h?rlig vatten temperatur! Vi som brukar ha 17, 18 grader i vattnet runt ?land f?r nu njuta av ?ver 20-graders vatten. 24 till och med!

Idag har vi firat 10 ?ringen p? stranden?? vi trotsade bl?sten och dukade upp med salt mat och kakor. En hel dr?s med barn lekte outtr?ttligt i havet, det ?r sommar, om n?got.

Tycker inte det var l?ngesen sj?lv man l?g ute p? madrass i vattnet m?nga timmar och t?nkte att man minsann inte skulle bli tr?kig vuxen som bara sitter p? stranden och glor. Nu ?r man d?r. D?r sitter man och r?knar huvuden (barn), f?ljer oroligt med att alla barnen orkar simma, f?r det ?r inga korta str?ckor de tar ibland. Badandet varvades med bastu, t?rt?tande, chips och dryck. Vattenbaljan (stora ute vatten karet) v?gade vi inte elda i, inte i den h?r torkan. Rena mardr?mmen om elden kommit l?s idag i bl?sten! Vilken dag som helst f?rst?s i torkan. Nu mullrar det lite avl?gset och man undrar om regnet och ?skan ska hitta hit inatt. ?ska ?r ju r?tt mysigt s?d?r n?r man inte beh?ver vara r?dd f?r att blixten skall ant?nda br?nder i naturen som nu.

Benny har kommit hem och vi hann med ett kv?llsdopp h?r om kv?llen i hopp om att se blodm?nen (m?nf?rm?rkelsen). Icke. N?r vi v?l kom hem igen runt midnatt s? s?g jag att m?nen h?ll p? att t?ckas, men inst?llningarna ?p? kameran hade kommit p? vils (f?r kort slutartid) och det jag trodde blev bra foton visade sig bli ingenting! 🙁 S? paff jag vart. Det h?nder ju liksom inte s? ofta med m?nf?rm?rkelse och blodm?ne.. kan tr?sta mej med att man inget s?g innan midnatt i alla fall.

Tidig kv?ll f?r mej som ska upp innan 06 imorgon bitti f?r att ta f?rjan in p? morgonjobb. Imorgon f?r ?ldsta sonen sitta i g?rdsgalleriet d? det ocks? ?r ?ppet. Hu…nu kryper ?skmullret n?rmare..

Ha det gott!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *