N?r man s?ljer sin sj

N?r man s?ljer sin sj?l. N?r man har en stark k?nsla, att det sku man verkligen vilja g?ra, vilja prova, vilket ofta kreativa personer har och n?r man d? inte lyder den inre k?nslan utan k?r p? dag ut och dag in p? jobbet som man egentligen inte trivs med s? har man fastnat i ekorrhjulet. S?d?r t?nker jag ibland nu p? sommaren, jag trivs visst med mitt inhoppar jobb som ?sjuksk?tare (den delen jag f?r v?rda och umg?s med de ?ldre) men om sanningen ska fram s? tog jag extra inhoppet nu i sommar f?r att dryga ut kassan i f?rsta hand.N?r dagarna blir till veckor och tiden flyger och jag inte har tid eller energi ?ver till mitt skapande s? k?nns det inte lika roligt. Men d? vet jag och biter mej fast i tanken att f?r sen igen ha pengar till det jag verkligen vill s? f?r jag bara bita ihop och l?ta veckorna g?. Som f?r alla som provar n?got nytt ?r det ingen guldgruva direkt d? man startar upp, men ack den som ger upp. Ger man upp, hamnar man direkt tillbaka till ekorrhjulet och vad kommer med det…inte lycka i alla fall. F?r jag har ?ntligen fattat att lycka och pengar g?r inte ihop. Lycka f?s n?r man g?r det man brinner f?r. N?r man verkligen k?nner att detta vill jag g?ra och g?r det med gl?dje!

Visst ?r det betydligt enklare f?r mej ?n ex f?r en ensamst?ende d? vi ?r tv? och min andra h?lft har lyckan att jobba med det han ?lskar och f?r betalt f?r det. S? nu ?terst?r bara min egen v?g dit. F?r jag ska komma dit. Det finns inget annat alternativ. S? enkelt ?r det.

Att vi sen hyrt ut huset och d?rav f?r leva lite “omkring-flyttar-liv” (tur att vi har en lillstuga som ibland ?r ledig fr?n uthyrning) ?f?r att vi (jag och barnen) envist vill vara p? ?land om sommaren f?r vi ta. Det handlar om att ta och ge, kompromissa sig fram f?r att n? sina m?l. Enkelt har ingen sagt att det ska vara, tror inte heller p? den kombinationen att man n?r sina m?l genom lathet och bekv?mlighet, ?r man inte villig att offra lite s? f?r man inget heller. Lyckan kommer inte gratis.

S? nu biter jag ihop, jobbar h?cken av mej, 😉 hoppas p? energi de f? dagar jag ?r ledig till mitt skapande och forts?tter fundera p? hur jag ska armb?ga mej fram allena med min konst. Snart ska jag i alla fall s?tta ig?ng med tavlorna som ska p? utst?llning i London tillsammans med mina klasskamrater i h?st. S? n?got att jobba emot. M?l. Delm?l. Det m?ste jag ha. Ha deadlines.

Har ocks? lovat tavlor till en h?stg?rd h?r p? ?land s? n?gra s?na ska ta form i sommar och vara klara till september d? de sl?r upp d?rrarna till sk?rdemarknaden i september. Sp?nnande!

Sen funderar jag p? att delta i en annan konst-kurs i h?st i Sverige, de f?r jag ?terkomma till det jag kan s?ga att det ?r inte bildkonst utan helt andra material.

H?r den senaste av “morning series” 50×100 till salu. Hoppas jag hinner lite komma ig?ng under n?sta vecka med n?tf?rs?ljningen h?r p? bloggen. En s? l?nge ?r det tomt d?r, eftersom jag saknar priser p? frakt. Ska fixa.

Ha det gott! Idag lovar de riktigt varmt h?r p? ?land. Indiansommar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *