Livets ryggs?ck ?r v?lpackad (barn-utomlands)

Teater, musikaler, gallerier….bara att v?lja och vraka h?r i London. P? fredagen var vi och tittade p? teatern “m?ss och m?nniskor” skriven av John Steinbeck. Bara vi tv?. Sen gick vi f?rbi en restaurang och slog oss ner och best?llde r?d vin. Vino tinto. Det ?r s? sk?nt att bara f? vara en stund alldeles sj?lva och bolla tankar ?ver framtiden. Mycket som ska funderas p? och planeras. Och det ?r ju ingen av oss speciellt duktiga p?…Vi har insett med ?ren att “det ordnar sig” fungerar r?tt bra! Men, fungerade b?ttre utan familj…barnen (speciellt den ena) beh?ver ha vissa planer klara p? f?rhand f?r att det ska k?nnas tryggt.

Det ?r f?rv?nansv?rt m?nga m?nniskor som lever i n?gon slags villfarelse att man inte kan flytta sedan d? man har familj och barn. VA? Varf?r inte? Ju mindre barnen ?r desto l?ttare ja. Men att flytta och byta skola, f? nya kompisar g?r barnen starkare och deras ?sj?lvf?rtroende v?xer n?r de m?rker att de klarar det. Pl?tsligt har de nya v?nner och kanske ett nytt spr?k. Som med allting h?r i v?rlden uts?tts man f?r nya utmaningar, och n?r man ?klarar det s? st?rks man som individ, eller hur? Livets trappa, n?gra steg upp, ett steg bak..s? b?rjar man igen ett steg upp…

?

Jag ?lskar det faktum att det ?r s? m?ngkulturellt i det h?r landet. Vi ?r r?da, gula och gr?na och barnen m?rker att det fungerar precis lika fast men ser olika ut. Det vidgar deras vyer, det fr?mmande blir inte l?ngre fr?mmande. Love it! Och jag hoppas verkligen att jag bidrar som f?r?lder med vingar till mina barn s? de v?gar och kan flyga precis vart de vill n?r de blir stora. Att de kan ha hela v?rlden som deras spelplatta.

Pratade med en barndomskompis som varit med om precis samma (hade flyttat endel och bytt skolor som liten) och hon ber?ttade att s? l?nge tryggheten fanns hos f?r?ldrarna och “hemma” (var i v?rlden det ?n var) s? k?ndes det tryggt f?r henne. Det har st?rkt henne och hon st?r nu or?dd och stark inf?r livets utmaningar.

S? ja, vi ser det som en enorm g?va man kan ge sina barn. En m?jlighet att l?ra sig ett nytt spr?k flytande och bli m?ngkulturell, det ?r redskap man kommer l?ngt med h?r i livet, med den packningen i livets ryggs?ck.

S? v?ga flyg! Ta nya jobb utomlands och se det som sp?nnande ?ventyr!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *