Prinsessan i slottet…

Det är bara på natten jag kan få ro. Ro till en klar tanke. Precis när jag lagt mej för att sova så tjuter hon till (säker på att hon drömmer nåt hemskt om storebror) å då finns ingen återvändo. Mammas bröst. Sen tröttnar mamman. Drar sig tillbaka men inte för långt för hennes arm, hon drar, försöker få tag om bröstet igen tills hon somnar som en utslagen drottning. 

”Mamma du är som en prinsessa som sitter i ditt slott och säger åt dom andra vad dom ska göra.” Sa 4 åringen idag. Precis. Äntligen har han förstått. Inte desto bättre har hon fött fram en arvstagare av samma kön. Hon ännu värre än mej, kan jag lova. Det första hon gör om morgnarna när hon bärs ner av nån undersåte är att hon högtidligt sträcker ut sin arm (med handryggen upp) för oss alla att pussa på i tur och ordning. Den sessan. Den sessan.

Sessorna och betjänterna tog sig en cykeltur igår och vi kom till nästa by, innan någon påpekade att hennes bakdäck var närapå tomt. Bror dukig skulle fixa men råkade olyckligt dra ut hela ventilen och allting, så där pös det. Så pyste lill-sessans första cykeltur ut i intet. Nå, plåster på såret blev i alla fall svärmors kaffe efter att svärfar bärgat patrasket. 

Man kan också säga att förnuftet äntligen har hunnit fatt damen. Vad är väl en sommar med endast slit och släp? Nej. Förnöjer mej genom att se de små projekten bli klara. Ja, hon arbetar fast prinsen bara tror jag pekar med hela handen. Fastän även delegering förekommer. Är väl inget fel på delegering till små penningkåta, moppe drömmare? Solstolar slipas och oljas, krukor gjuts och det ställs i ordning inför sommarens gäster. Men. Egentligen utan att det matas på med en massa nytt (nya projekt i andra ändan). Jag vill se ett slut. Sen vill jag bara gå omkring och njuta i vita kläder och käpp och få allt och växa. Helst genom att bara peka med käppen på växten. Osar häxeri.

Nå, göra i min alldeles egna takt i alla fall. I takten till bina, getingarna, humlorna, små fåglarna, blommornas prakt. Men sen när jag tröttnat på att spatsera runt så ska jag också ligga i hängmattan, på sandstranden, solstolen, på flamingon i poolen och bara götta mej. I alla fall en stund. 🖤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *