Dagbok Covid-19 -4 Glad Påsk!

Snorkfröken stack sin tass i mumintrollets. I alla fall, sa hon. Så länge du inte är rädd lovar jagatt inte vara rädd heller. Ur kometen kommer s.115

Vårt allra första brev har anlänt från sjuk och hälsovårdsministeriet. Synd bara att vi inte var målgruppen, för det var de över 70 år som fick order om att inte röra på sig, alls.

Boris Johnson (Storbr utr.min) har kommit ur sin respirator och spanjorerna köar ut från Madrid för att komma till sina stugor inför påsk. I Spanien sätter man alltså in militär för att stoppa trafiken på vägarna. Vi har kommit till den punkten nu att folk inte orkar sitta instängda längre…. Sverige kör sin egen väg och uteserveringarna är fulla av folk för där hoppas man på en flockimmunitet. 1000 prover skickas ut i Sverige där det ska testas om man haft corona utan att veta om.. Och i Turkmenistan får man inte yttra ordet “corona” utan böter. I New York funderar man om man behöver börja begrava i parker.

Ja-a. Funderingarna är många och ingen vet utgången. Det vi vet här hemma är att det nu blir påsk. En påsk utan nära och kära. Vi har ju alltid försökt att hålla som tradition om påskmiddag här oss oss men den blir alltså inställd i år. Så få se vad vi ska hitta på. Lite små projekt står och väntar nog.. en ute-toa i stranden som vill ha lite färg. Lite små pyssel i gethagen (väggar som saknar färg). Ett hästtak som behöver mer plåt till tak. Lite altaner som hade behövt skuras…ja ni märker det tar nog inte slut på göra, och fint väder lovar de ju! Så är väl bara att försöka passa på att vara ute då och få lite färg på näsan vi som är privilegierade att kunna göra så här på landet.

Pappa i huset har fyllt år och blivit uppsjungen med pompa och ståt. Varje år finns en önskan om kinuskitårta och ibland besannas den och ibland inte. I år besannades den redan kvällen innan och bars in till födelsedagsbarnet med ljus och allt på självaste dagen fast det var mycket ojämnt….bara 44.

Lite foton har nu fått komma upp på den gynnande fotoväggen. Fotot neråt är format som ett hjärta märkte jag när jag skulle beställa, det är alltid lika roligt när hjärtan dyker upp här och där! Alla proffs foton är tagna av min bästa Anette Sundström, som jag mer eller mindre vuxit upp med. Hoppas sommaren blir som tänkt och de kan hälsa på oss också i sommar! Kanske, kanske kan man då boka henne om man är sugen på familjefoton här på ön. Får se tiden an, men sätt bakom örat. 🖤

Glad påsk på er alla!

Hoppas påskharen hittar till er! För det gör han hos oss, han far runt gården och lägger chokladägg! 🖤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *