H?sten kommer med tr?dg?rdsdr?mmar…

H?st, h?st v?lkommen… Det ?r n?t stillsamt med h?sten som n?gon sl?r med trollsp?et och havet blir blankt, dimmigt och kallt…

Storm, lugn, storm… det ?r h?sten, h?sten som jag ?lskar. Tid till reflektion, tid till planering, tid f?r b?r och svampplock i en oslagbar natur….Det l?ter ju i alla fall trevligt. ? bra om man n?gon dag hinner in i skogen en timme eller tv?…

F?r mej v?ntar planering och plantering inkommande vecka. ?lskar att planera och rita upp i mitt h?fte hur det ska bli, slutprodukten liksom. Det kan d? g?lla min konst, tr?dg?rd, byggprojekt etc. etc. Nu just f?rs?ker jag lite rita upp tr?dg?rden hur det ska arta sig. Sl?par v?xter h?rifr?n och d?rifr?n (nu fr?n min mamma i Borg?) sen skissar jag i mitt h?fte lite hur jag t?nker mej tr?dg?rden och s? p?tar jag ner allting som jag sl?pat hem.. nu har jag endel blommor, buskar, rosor, tr?d och hallon med mej. Har redan h?llit p? d?r hemma och gr?va och ta skott fr?n buxbomsh?cken till nya h?ckar etc. Vill skapa en h?rlig tr?dg?rd! F?rs?ka “plocka upp” tr?dg?rdsideerna fr?n d?r de blev innan utlandsflytten.

Vill skapa g?ngar, h?ckar, konstverk allt noga genomt?nkt. Vill skapa en tr?dg?rd full av liv och upplevelser! En tr?dg?rd d?r du kan k?nna olika saker. ?h, har s? mkt funderingar och ide?r. Fyndar p? h?sten nedsatta v?xter (nu n?gra buskhortensior) och f?rs?ker se framf?r mej olika kombinationer.. det jag har l?rt mej ?r att mycket av samma sort alltid ?r att f?redra.. d? blir det inte s? plottrigt.

Innan jag uppn?r mina dr?mmars tr?dg?rd (vilket inneb?r rensa, flytta, gr?va och b?ra i m?ngd och massor) kommer jag nog sj?lv att g? med k?pp p? mina grusg?ngar (t?nk bara hur m?nga ?r en buxbomh?ck tar p? sig.. fler ?rs projekt allts?).

Men finns det n?got vackrare ?n m?rkgr?n buxbom och rosor och tulpaner p? v?ren? Enligt mej m?ste det finnas mycket buxbom, thujor, rosor, klematis, hortensia….bl?regn, syren, jasmin och murgr?na. Det finns s? mycket fint att man blir tokig..

S? bara jag nu kommer tillbaka till ?n s? ska det p?tas ner diverse v?xter i tr?dg?rden.? Kom g?rna med tips om andra h?rliga kombinationer man m?ste ha i sin tr?dg?rd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *