Dag f?r dag

Jag blir s? glad, s? glad ?nda in i sj?len n?r sn?n faller….n?r v?rt m?rka landskap f?rvandlas till n?t vitt, mjukt och nytt. ?Knastret under k?ngorna, glada barn som bygger sn?borgar till rop och stoj. Det ?r som om jag ser v?rlden med ett nytt ljus, som om n?gon ?lva ?r d?r och sl?r med sitt trollsp?. Otroligt! Jag vill vara ute, jag vill plumsa i djup sn? och f?lja min h?sts hovsp?r…???h vad jag ?lskar SN?! Jag blir som ett barn igen, det ?r en h?rlig k?nsla. ? underbar k?nsla n?r man sedan sitter intill den v?rmande brasan med r?da kinder. D? k?nner man sig hel. P? n?got konstigt vis. Det blir bara magiskt. ? iom att man lever i nuet har man heller inte f?rm?gan att k?nna stress av en massa jul saker som m?ste g?ras (de kommer sen n?r jag st?r d?r med maten och undrar varf?r jag inte b?rjade tidigare). Nu vill jag inte att sn?n n?nsin mer l?mnar oss innan slutet av mars…

I helgen var det begravning f?r v?r k?ra Danne. En m?rk och sorgsen dag men ocks? fin p? alla s?tt. Det ?var 270 personer i kyrkan..s? det var endel. I detalj hade han best?mt mycket om sin begravning. Egen kista, byggd av ?teranv?ndt virke.? Flaggan p? den. ?Att man endast skulle ha en handros och inte s?tta pengar p? fina blomsterkransar, de pengarna g?r mer nytta f?r, de nu fadersl?sa barnen.? T?nk vilken styrka, kan jag k?nna. Att man planerar sin egen begravning. ? s? fruktansv?rt sorgset samtidigt.??

Vila i frid Danne! Vi l?rde oss mycket av dej??

 

?

Juletiden n?rmar sig och sakteligen m?ste man b?rja g?ra en lista i sitt eget inre att alla julklappar ?r p? g…eller eh, kanske imorgon. Det h?r med ADHD (sj?lv diagnostiserad) och planering g?r inte bra ihop alls. Jag ?r otroligt d?lig p? att planera fram?t. Jag tar varje dag lite som den kommer med dess f?r och nackdelar. Utan planering rasar mycket kan jag s?ga…somtur har jag en andra h?lft som ibland, ibland inflikar grejer s? jag inte ska gl?mma. S? m?nga g?nger har jag inte st?tt d?r…eh, det har ingen t?nkt p?…ingen t?nkte att vi sku ?ta middag p? s?ndag ocks?..osv. S? ni kan ana att det inte ? n?gon som t?nker p? en julklapp innan veckan innan jul…typ..och att skicka iv?g julkort n?r det ?nnu ?r “billigt” …vad ?r det? ?Oj, oj vad det sku bli enklare ibland om man kunde planera lite i f?rv?g. N?r vi ska n?gonstans (resa) s? fr?gar familjen i Borg?, n? kommer ni? Har ni bokat? ? alltid f?r de samma svar, “?h, nej”. Bokar dagen innan…Ibland ?nskar jag mej lite mer ordning och reda i mitt sinne. ..

N?, det mesta b?rjar vara p? grej i juklappsv?g och somsagt i ?r blir det mycket begagnat..tycker det ?r precis lika bra att k?pa begagnade skidor och sportutrustning om man p? n?t vis kan bidra till att inte ?ka konsumtionen med allt vad det inneb?r s? ?r det v?rt det. S? f?rs?ker jag t?nka. Alla sm? b?ckar liksom…

 

Idag fyller ocks? v?r ?ldsta 12 ?r… Snart har vi en ton?ring i huset.

Hj?lp.??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *