Hampstead

Stadsdoft, ?r inte bara avgaser utan ocks? olika dofter av olika kulturer.?Ig?r gjorde vi en l?ng, l?ng promenad i stadsdelen Hampstead. Dofter fr?n r?kelser, utl?ndska kaffearomer, exotisk frukt f?r att inte n?mna parkerna som bjuder p? nyutspruckna blad, blommor i m?ngd och massor (tror att jag aldrig sett s? stor ?rhododendron som jag gjorde utanf?r Kenwood house, den var stor som ett mindre hus). Hampstead ?r h?rliga sm? gr?nder till gator som bryter av de st?rre. Dofterna uttryckligen avl?ste varandra..blomdoft (av blomst?nd), doft av nybakat..alla sm? cafe?r, pubar, konsth?rnor…Vilken sommardag!

Hampstead ?r en h?rlig stadsdel d?r man p? sina st?llen kunde se ut ?ver hela London.?Hettan som bara kom pl?tsligt (!)gjorde f?rst?s att man br?nde sig ?(vit som ett lakan som man varit).

Det ?r helt otroligt hur stort hela London ?r (man kan liksom inte riktigt greppa det) bara att f?rflytta sig fr?n en stadsdel till en annan kan ta ?ver en timme. N?r man r?r sig s? mycket under marken (som man g?r i underground) s? m?ste man ibland g? upp p? n?gon station f?r att f? n?t i telefonen. Lite som en mullvad som tittar upp. =) Ig?r f?ljde jag igen en k?nsla som sa att nu borde du kolla telefonen s? jag tog mej upp till “ytan”. Mitt i smeten, westminster, intill Big ben stod jag en stund f?r att se att de hade f?rs?kt n? mej fr?n barnens skola! D? hade storebror gl?mt att ta lillebror med sig hem fr?n skolan och de stod d?r kvar med honom (de f?r inte sl?ppa iv?g dem ensamma innan de g?r p? sexans klass- Engelsk lag?). S? (igen!) tur att jag lyssnade till den r?sten och tt jag tog mig upp och kunde ringa storebror som genast fick ta sig tillbaka till skolan f?r att h?mta honom.

Kenwood house och park var ocks? en fin upplevelse i den h?r stadsdelen. Vilka enorma parker! Kan f?rst? att det beh?vs s? h?r stora, “gr?na lungor” i st?der som London.

Sigmund Freud fick ocks? ett bes?k av mej och de andra studenterna idag. Eller huset d?r han bodde ett par ?r intill sin d?d ?(han flydde nazisterna fr?n ?sterrike och flyttade till London). Alltid intressant att stiga in i ett hem d?r det bott kreativa personer, att se hur hans mottagning s?g ut och i hurdan milj? han arbetade i. H?rlig, mysig tr?dg?rd bredde ut sig bakom det r?tt s? stora huset och d?r satt folk p? b?nkar och lyssnade p? audiopresentation om Freud.

Ha en sk?n Torsdag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *