Alla gr?ter

Nu blev det verkligen ett l?ngt uppeh?ll h?r p? bloggen. Dagarna flyter iv?g nu eftersom vi flyttat in till stora huset fr?n lillstugan och jag inte gjort s? mycket annat ?n ordnat och packat upp. F?rs?ker ?nd? att ta det lugnt och metodiskt, packar upp lite i g?ngen, bara det man beh?ver. Har p? k?nn att det igen kommer att bli en hel massa kvar i l?dorna som f?r b?ras ut och s?ljas, ges bort. Hur kan man samla p? sig s? otroligt mycket? Jag blir lika h?pen varje g?ng. Man beh?ver inte fem olika vispar osv. Det ?r r?tt sk?nt ocks? att f? det upprensat. Det ska bli luftigt och inte f?r fullproppat n?gonstans. Som nytt kommer jag nu att inreda det gamla tv rummet i nederv?ningen till hobbyrum d? jag t?nkt experimentera med lite av varje i konstv?g vinter. Har ju ocks? gamla snickarboden p? g?rden som sakteligen h?ller p? att t?mmas. Allt tar bara s?dan tid. Flera ?rs (tom hundra) gamla grejer som man verkligen m?ste k?nna efter om de beh?vs eller om de sett sina b?sta dagar. Det ?r inte l?tt. Alla gamla grejer har liksom sin historia.

Men m?rker nog att jag ?r lite uppskruvad nu, med alla ide?r, som om n?gon skruvat upp farten lite. Ja, m?rker s? bra n?r jag ex inte m?rker hur fort jag k?r bilen. N?r det st?r 100 p? m?taren hela tiden…bara tur att inte farbror polis ?r ute s? ofta och att inga olyckor h?nt. Nej. Nu f?r jag lov att sakta ner. F?rs?ker ?nd? s?nka ner och t?nka p? farten d? jag har barnen med mej. ?Det blir alltid s?h?r n?r jag har f?r m?nga id?er, f?r m?nga eldar som brinner samtidig, ?d? m?rker jag inte av att allt b?rjar g? lite fortare, lite fortare…och det var ocks? en av orsakerna till att jag best?mde mej att idag g? och ta ett lab prov p? mitt thyroxinv?rde. Har ju hypotyreos och alltid d? och d? m?ste min medicindos justeras (thyroxin) ofta ligger den bra men ibland g?r kroppen p? ?vervarv (lite som man sku vara h?g p? energi) och ibland segar den ner och d? blir allt lite tungt och jag blir gr?tmild och sk?r. Det ?r lite som en balansg?ng p? en sk?r tr?d. Ofta h?ller jag mej d?r uppe, fint balanserande men ibland s? trillar jag….

? trillade gjorde jag ?h?r om kv?llen. Det var s? mycket negativt den dagen. Att tillslut n?r jag stod d?r p? kv?llen och febrilt ?ppnade de stenh?rda locken p? de packade l?dorna s? fingrarna n?stan bl?dde i min desperation att hitta bestick s? barnen kunde ?ta kv?llsm?l…st?tte jag p? en korg full av gammal kattbajs (tydligen hade den trott det var dens sandl?da) och under den ringlade sig intorkat kiss p? golvet. Tillslut n?r jag k?nkade ner fel l?da (inte den med besticken) s? tittar 12 ?ringen p? mej, “hur e det mamma?” D? brister det. Tr?tt, ont och totalt dr?nerad p? energi brister jag i t?rar och mina stackars pojkar (som aldrig sett mamma gr?ta) vet inte vart de ska ta v?gen. 10 ?ringen springer upp till sitt rum av ren f?rskr?ckelse och 12 ?ringen hj?lper mej sn?llt. Fick ta tillf?llet i akt och ber?tta att vuxna m?nniskor ocks? kan bli s? tr?tta att de till slut gr?ter. M?nniskor gr?ter. Alla m?nniskor kan gr?ta. Pojkarna fick sig en tankest?llare och var sedan v?ldigt hj?lpsamma innan det var dags f?r att sova. K?nde sedan att det var v?ldigt sk?nt dagen efter att ta en promenad med hundarna ner till platsen p? bilden.

Ro och lugn f?r sj?len.?? En paus.?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *